In het kader van de nieuwe film How To Blow Up A Pipeline duiken we de komende maanden dieper in het fenomeen van geweld in verzet. Als de pacifistische weg geen oplossing biedt, is het dan toegestaan grover geschut te gebruiken? We hebben een verzameling van vijf films gemaakt die deze vraag allemaal op een eigen manier behandelen.
In het eerste deel van Zhangke Jia’s A Touch Of Sin volgen we een mijnwerker die erachter komt dat zijn gemeenschap veel armer is geworden sinds de kolenmijn in het dorp geprivatiseerd is. Zijn zoektocht naar gerechtigheid leidt tot een explosieve conclusie. Ook in de andere drie delen van de film, die allemaal gebaseerd zijn op ware gebeurtenissen, wordt de corruptie en het onrecht dat diep in de moderne Chinese samenleving verworteld zit blootgelegd. Vier hoofdpersonen, vier verschillende sociale contexten, maar de rode draad van geweld die door de verhalen loopt is niet te missen
Voor deze maatschappijkritische film, waar men niet lijdzaam toekijkt maar zelf het heft in handen neemt, werd de regisseur op het filmfestival van Cannes in 2013 beloond met de prijs voor Beste Scenario.